• Opäť veľmi ďakujeme😘

          • Ponožkový október trvá do konca mesiaca, ale nakoľko sú od pondelka prázdniny, odovzdať ponožky môžete do piatka 27.10.2023.

            Box je už takmer plný.

            Ďakujeme!

          • Projekt "Záložka do knihy spája školy"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt "Záložka do knihy spája školy".

            Naša škola sa tento rok zapojila do česko-slovenského projektu - Záložka do knihy spája školy. Úloha vyrobiť peknú záložku do knihy podľa vopred zadanej témy padla na SIEDMAKOV. Inšpirujúci svet rozprávok a príbehov bola naozaj vďačná téma. Niektorým sa to tak zapáčilo, že záložiek vytvorili hneď niekoľko. Pretvoriť obyčajný kancelársky papier na pekný listový a napísať správne list, to už bolo o čosi ťažšie. No listy a záložky sú hotové a práve cestujú do našej partnerskej školy na Oblačnej v Liberci. Záložky od kamarátov z Česka dorazili práve dnes. Všetci veríme, že nezostane len pri jednej výmene.

            Ďakujeme pani uč.Kainovej za túto aktivitu so žiakmi.

          • Projekt "Hovorme o jedle"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt "Hovorme o jedle".

            Minulý týždeň prebiehali v škole rôzne aktivity v rámci súťaže "Hovorme o jedle". Naša tohtoročná téma je : Mäso, hydina, ryby, vajcia a strukoviny." Cieľom súťažno-vzdelávacej aktivity je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.

            Ďakujeme p.uč. Trochcovej, koordinátorke projektu a pedagogickému zboru za aktivity s deťmi.

          • Anketa "Strom roka"

          • Strom, ktorý si pamätá príchod Pálffyovcov do Malaciek.

            500 ročný dub je Stromom roka 2023 a aj na našej škole sa za neho hlasovalo!

            1.miesto: Dub letný (Quercus robur)

            Vek stromu: 500 rokov, Obvod kmeňa: 660 cm, Výška stromu: 20 m

            Zámocký park v Malackách, okres Malacky, Bratislavský kraj

            Pálffyovský dub spomienok

            Pálffyovský dub je jedným z mála stromov, ktoré svoj príbeh začali písať ešte pred príchodom Pálffyovcov do Malaciek – predtým než sa začali budovať priľahlý kaštieľ a park, ktoré sú národnými kultúrnymi pamiatkami. Stačí len spomaliť, započúvať sa do šumu listov v poryve vetra a do spevu vtákov. Rozpovie vám príbehy nielen o tomto šľachtickom rode Pálffyovcov, ale aj o napoleonských vojskách, dávnych láskach, epidémiách, požiaroch, trhoch či jarmokoch, ale aj o ceste Macka do Malacek, keď išel šošovičku mlácit. Je domovom mnohých organizmov, útočiskom počas letných dní, partnerom pri potulkách parkom, dôverným priateľom. Je jedným z najstarších exemplárov nachádzajúcich sa v areáli Národnej kultúrnej pamiatky Zámocký park i jeden z posledných exemplárov, ktorý bol zahrnutý do kompozície parku z drevín nachádzajúcich sa v bezprostrednom okolí kaštieľa, ktoré tvorili divoké lesy.

            Viac info o ankete tu -

            http://ekopolis.sk/aktuality/strom-ktory-si-pamata-prichod-palffyovcov-do-malaciek-500-rocny-dub-je-strom-roka-2023

             

          • Deň župných škôl v Bory Mall 13.10.2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň župných škôl v Bory Mall .

            Žiaci základných škôl, rodičia, pedagógovia, výchovní poradcovia, ako aj široká verejnosť môžu stredoškolákom a pedagógom župných stredných škôl klásť počas dňa zvedavé a zaujímavé otázky. „Výber strednej školy je jedno z najdôležitejších rozhodnutí mladého človeka. A nie je nič lepšie, ako sa stretnúť osobne priamo s pedagógmi i žiakmi a získať informácie z prvej ruky. A to všetko na jednom mieste, všetky školy naraz." Naši deviataci s p.uč.Hýllom v Bory Mall.

          • Návšteva predškolákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva predškolákov .

            Nástup dieťaťa do školy je významným medzníkom v živote každého dieťaťa. Chceme aby škola nebola „strašiakom“, ale miestom, ktoré žiaci radi navštevujú. Preto radi vítame medzi nami „čakateľov" na školu a pripravujeme ich na bezstresový a plynulý prechod zo škôlky. Dnes nás navštívili predškoláci z našej MŠ. Pozreli si priestory školy, navštívili 1.A triedu, absolvovali pohybové cvičenia v telocvični a v triede plnili prvé školácke úlohy spolu s našimi prvákmi. Ďakujeme pani uč. Horváthovej a Li, ktoré pripravili zaujímavý program pre deti a našim deviatakom za asistenciu v TV.

          • Výstava venovaná prof. Ing. Tobiášovi Lazarovi DrSc.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava venovaná Tobiášovi Lazarovi .

            Pán Tobiáš Lazar pôsobil ako profesor na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach, kde prispel k vývoju a vzdelávaniu v oblasti leteckých vied. Jeho práce a odborné znalosti majú významný vplyv na letecké inžinierstvo na Slovensku, ale aj v zahraničí. V rámci výstavy boli vystavené všetky ocenenia pána Lazara, ktoré venoval našej obci. Okrem týchto ocenení bola návštevníkom prístupná aj obecná kronika, kde mohli nájsť záznamy o histórii našej obce. Aj deti našej školy sa zúčastnili tejto výstavy. Ďakujeme.

          • Ponožkový október

          • Zmyslom výzvy je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi.

            Zistilo sa, že najžiadanejšou časťou oblečenia v charitách a organizáciách starajúcich sa o takých ľudí sú ponožky .

            Darujte ponožky a pomôžte ľuďom v núdzi prežiť zimu v teple.

            ĎAKUJEME za každý jeden pár, ktorý nielen zahreje, ale hlavne pomôže.

          • Účelové cvičenia II.stupeň praktická časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenia II.stupeň praktická časť.

            So začiatkom školského roka je tradíciou našej školy účelové cvičenie spojené so súťažou medzi triedami druhého stupňa vo viacerých disciplínach pod vedením našich pedagógov. Žiaci súťažili za svoju triedu a na jednotlivých stanovištiach získavali body. Najlepšie sa darilo žiakom z 5.A triedy. Hlavným cieľom nášho účelového cvičenia však nebola prestíž medzi triedami, ale prevencia proti nebezpečným situáciám, orientácia v prírode a v teréne a taktiež priebežná príprava na súťaže.Ďakujeme všetkým zúčastneným za prípravu a absolvovanie cvičenia.

          • Lábske hody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lábske hody .

            Žiaci našej školy dodržiavajú tradície počas hodov. Takto krásne oblečení sa zúčastnili na svätej omši. Kroj, ktorý bol kedysi pýchou každej dediny, môžeme vidieť v jeho plnej kráse už len pri slávnostných príležitostiach. Ďakujeme pani Jane Zálesňákovej za zapožičanie a oblečenie detí do krojov.

          • Bubnovačka s kapelou Maribondo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka Maribondo .

            Mnohí sa dnes čudovali, aké zvuky sa to ozývali z nášho školského dvora - to nás dnes navštívila bubenícka skupina, ktorá hrá tradičné brazílske rytmy, najmä sambu-reggae. Samba-Reggae je energická hudba, ktorej rytmický základ je tvorený hutným zvukom basových bubnov. Spoločne s prenikavými tónmi výškových nástrojov vytvárajú výrazné rytmické štruktúry charakteristické pre Južnú Ameriku. Tento štýl dokáže svojou energiou rozhýbať celé okolie a navodiť atmosféru slnečnej Brazílie kdekoľvek na svete. A dnes sa táto energia preniesla aj na celú našu školu, za čo veľmi pekne ďakujeme.

          • Šarkaniáda 6.10.2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda 6.10.2023.

            Tak ako každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok. Ale i šarkany patria k jeseni a aj ich každoročné púšťanie na lúke za dedinou, ktoré absolvujeme vždy na začiatku októbra.

    • Kontakty

      • Základná škola, Vŕšok 489/20, 900 67 Láb
      • pevná linka : +42134 / 7790 484, riaditeľňa: 0919 / 404 333 zborovňa : 0905 214 669
      • Vŕšok 489/20 900 67 Láb Slovakia
      • 31811612
      • 2021679473
      • Hlavná ulica 294/7, 900 67 Láb jedalen.lab@zslab.sk 034 / 7790 010 mob.: 0908 841 580
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje